Rakott karfiol - Laktató és nagyon finom
A rakott ételek általában nagy sikert aratnak a vendéglátók körében, hiszen nem csak, hogy egyszerű elkészíteni őket, nagyon laktatóak. Ennek ellenére sokaknak annyira ízlik, hogy nem bírják repetázás nélkül.
Hozzávalók
- 2 fej karfiol
- 1/2 kg darált hús
- 1 zacskó gyorsrizs
- olaj
- vöröshagyma
- só
- bors
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítés
Készítsünk pörköltalapot: a hagymát olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a darált húst. Ezután jöhet bele a só és a bors, ízlés szerint egyéb fűszerek. Eközben főzzük ki a rizst. A karfiolt enyhén sós vízben főzzük meg, de csak annyira, hogy a torzsája megpuhuljon. Szűrjük le, majd mikor minden kész, következhet a rétegezés. Egy hőálló edénybe helyezzünk bele egy adag karfiolt, erre egy réteg darált húst, majd tejfölt, rizst, és kezdjük előről. A legtetejére reszelt sajt kerüljön. 175 fokon, nagyjából 20-25 percig süssük.