Így ajándékozz háziállatot

Egyre népszerűbb dolog kisállatot adni karácsonyra. A legtöbben persze sikongatnak örömükben, ha egy szőrös kis csöppséget pillantanak meg a karácsonyfa alatt, de nagyon mellé is lehet nyúlni az ilyesmivel. Segítünk neked, hogy mire figyelj, hogy az ajándékozás tökéletes legyen!

Élet ajándékba
Ha állatot ajándékozol valakinek, egy életet helyezel a kezébe. Ezzel jobb, ha tisztában vagy. Olyan helyre ne kerüljön semmilyen élőlény, ahol nem tudják gondját viselni, anyagi helyzetükből kifolyólag, vagy a munkájuk, életvitelük miatt. Ha tudod, hogy a megajándékozni kívánt személy sokat utazik, nem fix munkaidőben dolgozik, rendszertelenül él, annak válassz valami mást. Egy ilyen embernek csak problémát jelentene a kutya vagy a cica, hiszen róluk naponta gondoskodni kell, és igenis szükséges valamiféle rendszer az életükbe.

Gyermekek és állatok
Elsősorban a kisgyermekes családok körében fordul elő, hogy egy új lakóval gyarapodnak karácsony táján. Ennek nyilvánvaló okai vannak: a gyermek nagyon örül neki, és hihetetlenül lelkes. Eleinte. Azonban azt tudni kell, hogy ez elmúlik egy idő után. Ha nem figyelünk oda arra, hogy természetessé váljanak az olyan dolgok, mint az állat tisztán tartása, etetése, sétáltatása, takarítása, és hasonlók, akkor a gyermek könnyen ráunhat kedvencére. Ha viszont már az elején elmagyarázzuk, mit hogyan kell majd csinálni, és mindenki kiveszi a részét a feladatokból, akkor nagyon jó dolga lesz az állatkának.

Az ajándék
Ha megvan a megfelelő helye a kutyának, cicának, vagy egyéb apróságnak, akkor jöhet maga a vásárlás. A mi tanácsunk, hogy először nézz körül néhány menhelyen, mielőtt állatkereskedésbe mennél. Igaz, hogy kölyköket nem olyan könnyű találni ezeken a helyeken, de azért akadnak, és még sokkal hálásabbak és ragaszkodóbbak, mint bolti társaik. Figyelj rá, hogy lakásba csak kistestű kutyát válassz! Emellett fontos, hogy nézz utána, hogy nincs-e állatallergiája, esetleg fóbiája annak a személynek, akinek szánod az állatot. Legjobb, ha körbekérdezel néhány megbízható ismerőst, hogy szerintük örülne-e neki, és készen áll-e egy ilyen dologra. Hiszen ahogy korábban is említettük, az állattartás felelősséggel, gondoskodással és kiadásokkal jár. Viszont cserébe sokkal, de sokkal többet kapunk vissza.

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Sztárok
II. Erzsébet tavaly ősszel hunyt el a skóciai Balmoralban, és bár a királyi család több fontos tagja is jelen volt a halálos ágyánál, Meghan Markle és Katalin hercegné nem vett végső búcsút a néhai...
Lifestyle
Bár a mosógépek többsége nem rendelkezik beépített szárító funkcióval, ezzel a rendkívül egyszerű trükkel bárki könnyedén csökkentheti a ruhák szárítási idejét.
Home&Design
Közeledik Magyarországon is a halottak napja, így rengetegen látogatnak majd ki a temetőbe. Azonban milyen virágot érdemes kivinni, ami biztosan tartós lesz?