Zsemlegombóc - Isteni köret

Zsemlegombócokat rendkívül egyszerű elkészíteni, mégis ritkán alkalmazzuk ezt a típusú köretet. Annak ellenére, hogy szinte minden pörkölt típusú ételhez remekül illik.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 6 db szikkadt zsemle
  • 120 g vaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • 3 db egész tojás
  • 300 ml víz
  • 5 g só
  • Egy csipet bors
  • 300 g búzaliszt

Elkészítés:
A zsemlét 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és sütőben arany barnára pirítjuk őket, majd egy nagy keverőtálba tesszük. A finomra vágott vöröshagymát vajon megpirítjuk. Ha megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, és beletesszük a finomra vágott petrezselymet. Közben egy nagy tálba felütjük a tojásokat, hozzáöntjük a vizet, sózzuk, borsozzuk, majd egyneműre keverjük. A zsemlekockákra ráöntjük a vajas petrezselymet, és a tojásos keveréket is, illetve a lisztet. Összekeverjük a zsemlekockákat. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk a masszából. Lobogó, enyhén sós vízben puhára főzzük a gombócokat. Érdemes főzési tesztet végezni. Ha a gombóc szétmállik, még lisztet kell a masszába tenni, ha pedig túl kemény, még vizet kell a masszába keverni.

Frissen, forrón tálaljuk. Leginkább nyúlhoz, és egyéb vadhúsokhoz illik.

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Fashion&Beauty
      Ez az új hajszín trend nemcsak elegáns és időtlen, de szinte magától gondoskodik a tökéletes megjelenésről!
      Lifestyle
      Sztárok
      Sofía Vergara elkápráztatja a rajongókat nyári fotójával, miközben új bőrápoló márkáját népszerűsíti.
      Sztárok
      „Mr Sheffield” néven ismerte meg a világ „A dadus” című sorozat sztárját. De mi lett vele azóta?
      Home&Design
      Ha valamikor, most aztán igazán fontos a fenntarthatóság, így jobban tesszük, ha kétszer meggondoljuk, tényleg a kukában van-e a helye használt dolgainknak.
      Lifestyle
      Már talán el is felejtettük, most egy új csokifajta miatt emlegethetjük már a dubaji csokit. Ez az édesség talán még annál is őrültebb.