Zöldséges desszert - Karfiol másképp
A nagy ínyenceknek nem ajánljuk ezt a receptet, hiszen nagyon egyszerű, de annál egészségesebb desszert. Sokat nem kell vele pepecselni, így egy gyors vendégváró ételnek is nagyszerű.
Hozzávalók 6 adaghoz:
- Vaj
- 750 g karfiol
- Víz
- Só
- Zsemlemorzsa
- 600 ml tejföl
- Tejföl
Elkészítés:
Fürtökre bontjuk a karfiolt, majd átmossuk. Sós vízben puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük, a zsemlemorzsát megpirítjuk egy serpenyőben. Egy tepsit kivajazunk. A pirított morzsával kiszórjuk a tepsi alját, majd beletesszük a puhára főtt karfiolt. Megszórjuk vékonyan a tetejét pirított morzsával. Végül rászedjük a tejfölt, és elterítjük rajta, nyers morzsával vékonyan meghintjük. 200 fokos sütőbe tesszük, és 30 perc alatt készre sütjük.