4 hatásos vércukorszint-csökkentő étel

A vércukorszintünkkel kapcsolatos problémáknak oka lehet az étrend összeállításával kapcsolatos figyelmetlenség, de lehet idegi alapja, külső hatásra is jelentkezhetnek gondok. A cukorbetegeknek állandóan oda kell figyelniük vércukorszintjükre, következzen néhány étel, mellyel kordában tarthatjuk vércukorszintünket!

Fahéj
Az egyik leghatékonyabb vércukorszint-csökkentő, segítheti az izomszövetek glükóz felvételét, serkentheti a glükóz szállítását a szövetekhez a véráramon át. Képes akár húszszorosára is felgyorsítani a cukoranyagcsere folyamatát. Lassítja az emésztés során a gyomorürülését, így megelőzi a cukorszint ingadozását, másrészt növeli az inzulin és az antioxidánsok hatékonyságát. Az ajánlott napi adag 1 mg, tehetjük müzlibe, fűszerezhetjük vele reggeli kávénkat vagy teánkat is. A fahéj és a méz együttes fogyasztása más betegségek megelőzésében és kezelésében is hatásos, így például: erősíti az immunrendszert, megfázás ellen is jó, csökkenti a koleszterinszintet is.


Fokhagyma

Ezt használják a legrégebb óta gyógyításra, fő hatóanyaga a allixin nevezetű anyag, amely megvéd a baktériumoktól. Sikeresen csökkenthető fokhagyműval a vérnyomás, a koleszterinszint, a vérrögképződés kockázata, és a vércukorszint is. Sokan azért nem fogyasztják, mert kellemetlen, maradandó aromáját sokáig érezzünk utána, ám ha fogyasztása után egy kis idő elteltével tejet iszunk rá, csökkenthető a kellemetlen érzést.


Csicsóka

A csicsóka külsőre nagyon hasonlít a burgonyához, ezért szokták a „szegények krumplijának” nevezni. Rosttartalma hatszor nagyobb, mint a burgonyáé. A vércukorszintet nem emeli meg drasztikusan, segít beállítani az optimális cukorszintet, csökkenti az inzulinfüggőséget. Lassabban szívódik fel, mint a glükóz, így segít stabilizálni a vércukorszintet. Javítja a máj méregtelenítő és anyagcsere funkcióját. Fogyaszthatjuk salátákban, párolva, készíthetünk belőle turmixokat (naranccsal, citrommal, almával, mézzel kiváló).


Alma

Az almának sok pozitív hatása ismert, de különösen jó hatással van a vércukorszintre. Nagy mennyiségben tartalmaz pektint, mely arról gondoskodik, hogy az élelmiszerek cukortartalma lassan kerüljön át a vérbe. A pektin főleg az alma héjában található, ezért ajánlott az almát hámozatlanul fogyasztani.

Néhány növény a cukorszint csökkentésére:
Aloe Vera: javítja az inzulin hatékonyságát, általa a glükóz könnyebben jut el a sejtekhez, így remekül csökkenti a vércukorszintet.
Gyömbér: szintén javítja az inzulin hatását. Fogyaszthatjuk tea formájában , de ételek fűszerezéséhez is használhatjuk karakteres íze miatt.
Szójabab: alacsony glikémiás indexe miatt lassan engedi növekedni a vércukorszintet, így stabilan tartja. Alkalmas már kialakult cukorbetegség kezelésére is, de megelőzésre is kiváló.
 

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Sztárok
Nem akármire lettek figyelmesek a brit királyi család szemfüles rajongói, amikor górcső alá vették Harry herceg és Meghan Markle idei karácsonyi üdvözlőlapján.
Sztárok
Jenilee Harrison egykor igézően szép, bájos nő volt, sajnos azonban nem tudott megbarátkozni az idő múlásával, ezért drasztikus beavatkozások mellett döntött.
Christmas
A többség inkább előre megveszi a húst karácsonyra, ami abszolút nem baj, de időben kell kivenni a fagyasztóból.
Fashion&Beauty
Bár a hétköznap hordott ruháinkat szinte mindennap mossuk, a télikabátunk tisztítása gyakran háttérbe szorul, holott a megfelelő módszerrel nemcsak a kabát élettartamát hosszabbíthatjuk meg, hanem a...
Home&Design
Bár sokáig a kertészek egyik kedvence volt, mára kiderült, hogy több problémát okoz, mint amennyi előnnyel jár. Inváziós tulajdonságai és mérgező hatása miatt érdemes kétszer is átgondolni, hogy...
Sztárok
Katalin hercegnének és Vilmos hercegnek hamarosan komoly döntést kell hozniuk legidősebb fiuk, György herceg jövőjével kapcsolatban, amely akár jelentős változást hozhat a monarchia életében.