Boldogító ételek és italok
Egy nehéz nap után nem véletlen, hogy az éléskamránkoz húz a szívünk, hiszen ha nem is tudatosan, de azokra az ételekre-italokra vágyunk, melyek enyhítik problémáink súlyát.
Régóta vizsgálják, hogy bizonyos ételekben magasabb arányban találhatóak meg azok az anyagok, melyek fokozottabban serkentik az agy endorfin termelését. Az egyik legnépszerűbb ilyen táplálék talán a csokoládé, amely egy női háztartásból ritkán hiányozhat. Emellett az élesztős, cukrozott ételek is jótékony hatással vannak lelkiállapotunkra mert ez a két összetevő is jelentősen aktiválja az endorfin termelést. Ezért is van, hogy egy rossz nap után megkívánunk egy finom süteményt vagy pedig leülünk a kanapéra egy pohár bor társaságában. A bortípusok közül talán a vörösbor az, amely leginkább kifejti boldogságserkentő hatását.
Emelett még számost erjesztett, vagy élőflórát tartalmazó étel is fontos szerepet játszik hangulatunk javításában, mint például a különböző sajtfélék, joghurtok, kefírek és tejfölök is egyaránt. Ha ezeket az ételeket gyümölcsökkel is kombináljuk, például egy jó camambert sajtot almával és dióval elmajszolunk az testünknek-lelkünknek egyaránt jó, és mindemellett a zsírosabb sajt és az olajos magvak kombinációja teltségérzetet biztosít, ami egy fogyókúra során nagy segítség lehet.
Egy kutatás szerint a különböző érlelt vagy füstölt húsételek is jótékony hatást gyakorolnak endorfin termelésünkre, mivel az intenzív ízanyagok serkentik az agy eme termelőfolyamatát. Csak annyi hátulütője van ezeknek a csodaszereknek, hogy ne essünk túlzásba fogyasztásukkal, mert akkor az elhízással járó lelki problémák fogják megkeseríteni mindennapjainkat, és akkor már ezek az ételek sem érnek semmit.