Nap receptje: Tejszínes lazackrémleves
Készítsd el a villámgyors és ízletes tejszínes lazac krémlevest, melyet fogyaszthatsz főételként vagy könnyed vacsoraként is.
Nemcsak finom, de kímélő étel is a tejszínes lazackrémleves, melynek elkészítése könnyű és gyorsan kivitelezhető, mégis egzotikus ízvilágú.
Hozzávalók
1 evőkanál olívaolaj
1 kis méretű édes hagyma apróra kockázva
1 vöröshagyma apróra kockázva
1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
3 közepes cukkini felszeletelve
fél kilónyi apró újkrumpli kockára vágva
3 gerezd fokhagyma összenyomva
fél kiló lazac felkockázva
4 csészényi halászlé alap
só és bors ízlés szerint
Elkészítés
Egy nagy edényben melegítsük meg az olívaolajat, majd pirítsuk üvegesre az édes- és a vöröshagymát, adjuk hozzá a rozmaringot. A cukkini és a krumpli hozzáadása után 3-4 percig pirítjuk a keveréket. Az összenyomott fokhagymát és a lazacot adjuk hozzá, fedő mellett pároljuk, ügyelve rá, hogy ne égjen le a fokhagyma. Öntsük hozzá az alaplevet, ízesítsük sóval, borssal. Forrás után főzzük még 10 percig lassú tűzön. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel pürésítsük. Melegen tálaljuk.