Nap receptje: Kapros uborkás leves
Ha szeretnél egy igazán ízletes levest az asztalra varázsolni, akkor készítsd el az alábbi receptet!
Hozzávalók:
• 450 g marhanyak csont
• 1 pohár vegyes zöldség
• 2 pohár kockára vágott kapros uborka
• 2 l víz
• 2 pohár felkockázott burgonya
• 3 evőkanál liszt
• 1 pohár tej
• só
Elkészítés:
A nyakat a zöldségekkel és az uborkával nagy edénybe helyezzük. Felengedjük vízzel. Közepes hőmérsékleten 45 percig, lefedve főzzük. Hozzáadjuk a burgonyát és körülbelül még 20 percig főzzük, amíg megpuhul. Kivesszük a nyakat és magasabb hőmérsékletre tesszük a lángot. Egy kis edényben összekeverjük a lisztet a tejjel, majd a leveshez adjuk. Folyamatos keverés mellett felforraljuk a keveréket. Sózzuk.
Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.