Falusi különlegesség - Fokhagymás húsgombóc
Még nem tudod, mit főzz ebédre? Készítsd el ezt a falusi receptkülönlegességet, a fokhagymás húsgombócot!
Hozzávalók:
• 31 g liszt
• 100 g paradicsom
• 30 g tejföl
• 4 gerezd fokhagyma
• 300 g füstölt sertéshús
• 1 kg nyers sertéshús
• só
• 150 ml száraz fehérbor
• 300 g darált borjúhús
• 1 kanál őrölt bors
Elkészítés:
A darált húsból, sóból, borsból és fokhagymából kis húsgombócokat gyúrunk. A füstölt sertéshúst kis kockákra vágjuk és vízbe áztatjuk, majd megszárítjuk. A nyers sertéshúst is felkockázzuk. Ezt serpenyőben 5 percig sütjük és hozzáadjuk a fokhagymát. Aranybarnára sütjük, majd hozzáadjuk az összevágott paradicsomot, füstölt sertéshúst és húsgombócokat. Sózzuk, borsozzuk. Ezt a keveréket sütni kell egy darabig, majd lisztet adunk hozzá és egy pohár fehér bort. Tűzálló edényben, fél órát sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, tejföllel megkenjük.
Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.