Falusi különlegesség - Fokhagymás húsgombóc

Még nem tudod, mit főzz ebédre? Készítsd el ezt a falusi receptkülönlegességet, a fokhagymás húsgombócot!

Hozzávalók:
• 31 g liszt
• 100 g paradicsom
• 30 g tejföl
• 4 gerezd fokhagyma
• 300 g füstölt sertéshús
• 1 kg nyers sertéshús
• só
• 150 ml száraz fehérbor
• 300 g darált borjúhús
• 1 kanál őrölt bors

Elkészítés:
A darált húsból, sóból, borsból és fokhagymából kis húsgombócokat gyúrunk. A füstölt sertéshúst kis kockákra vágjuk és vízbe áztatjuk, majd megszárítjuk. A nyers sertéshúst is felkockázzuk. Ezt serpenyőben 5 percig sütjük és hozzáadjuk a fokhagymát. Aranybarnára sütjük, majd hozzáadjuk az összevágott paradicsomot, füstölt sertéshúst és húsgombócokat. Sózzuk, borsozzuk. Ezt a keveréket sütni kell egy darabig, majd lisztet adunk hozzá és egy pohár fehér bort. Tűzálló edényben, fél órát sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, tejföllel megkenjük.

 

Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.

 

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Lifestyle
A Mérlegek számára ez az év kiváló lehet a növekedésre, a kapcsolatok ápolására és az új lehetőségek felfedezésére.
Lifestyle
Közel egy évig tervezte: kiküldte a meghívókat, megvolt az ülésrend, a dekoráció, az ételek. És senki nem ment el.
Egészség
A digitális világ elkerülhetetlenné tette a képernyők használatát, azonban az egyre hosszabb ideig tartó képernyőnézés nemcsak a produktivitásunkat befolyásolja, hanem a szemünk állapotára is...
Fashion&Beauty
A hideg idő megérkeztével nemcsak ruhatárunk, hanem hajápolási szokásaink is átalakulást igényelnek a szépség és egészség megőrzése érdekében.
Sztárok
Nem bánt vele kegyesen a sors, azonban a színésznő rendíthetetlenül veszi az akadályokat.
Sztárok
A hollywoodi csillogás mögött gyakran rejtőzik egy meglepő igazság: sok sztár, akiket ma ismerünk és imádunk, nem az eredeti nevén vált híressé, hanem egy gondosan megválasztott művésznév mögé bújva...