A házi készítésű snackek titkai

Mindenkivel előfordul, hogy csak úgy enne valamit, nem is azért mert éhes, hanem csak úgy. Ilyenkor szaladunk ki a sarki kisboltba csipszért, mogyoróért, csokiért, vagy amit éppen megkívánunk. De mi történik, ha már nincs nyitva semmi, ami a közelben van, vagy csak nincs kedvünk kimozdulni?

Akkor otthon kell összedobni valamit. Ezért összeszedtem néhány egyszerű, házi készítésű snacket, amivel kontrollálhatjuk az ilyen vágyakat. Mivel nagy részüket én is vendégségekben próbáltam, ezért nevük sajnos nincsen.

Az első fogyókúrázók számára is kiváló, főleg ha az esti órákban jön ránk, hogy ennénk valamit. Vágjunk fel hosszú csíkokra különböző zöldségeket (paprika, uborka, répa, zellerszár, stb.), ki mit szeret, és készítsünk hozzá tejfölből szószt, amibe lehet mártogatni a zöldségeket. Tehetünk a tejfölbe majonéztől kezdve a pestoig mindent: fokhagyma, paprika, curry, bors, stb. Ahogy kívánjuk éppen, vagy sajtot, esetleg sajtkrémet is keverhetünk bele. De a szószt akár csipszhez vagy ropihoz is ehetjük.

Valószínűleg találkozott már mindenki azokkal a kicsi pirított kenyerekkel, amiket különféle ízesítésben lehet kapni. Hát azt otthon is rendkívül egyszerűen el lehet készíteni. Összedaraboljuk a kenyeret, ízlés szerinti méretre, aztán betesszük egy tepsiben a sütőbe, majd addig sütjük, amíg el nem nyeri a megfelelő állagot. Öt- tíz perccel az elkészülte előtt fűszerezzük, hogy összeérjenek az ízek, de ne égjenek meg, mert akkor megkeseredik (főleg a fokhagyma).

Aki szereti a zöldségeket, az kipróbálhatja a különböző sült zöldségeket, sütőben sütve. A répa és a petrezselyem különösen alkalmas. Ha valaki nem szereti a petrezselymet, nem kell nem baj, egyszer ki kell próbálni, meglepő az eredmény. Természetesen ízlés szerint lehet fűszerezni, és ha elkészült, akkor a tejfölös szószokkal is nagyon finomak.

Ha az édeset szeretjük inkább, akkor bármilyen gyümölcsből azonnal készíthetünk kompótot. De kevesebb probléma van, a házi gyümölcsjoghurttal. Turmixoljuk össze a kívánt gyümölcsöt, és keverjük össze natúr joghurttal, a gyümölcspépet lekvárral is helyettesíthetjük.
 

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      A bolognai spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb fogás a világon, ám a legtöbben valójában helytelen módon készítik.
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
      Lifestyle
      Sztárok
      A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
      Egészség
      A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
      Utazás
      Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.