Mexikó a konyhánkban - egyszerűen

A mexikóiak méltán híresek hatalmas sombreroikról, tequilájukról és csípős ételeikről. Ha bírod a forróságot, imádni fogod a következő mexikói recepteket:

A mexikóiak méltán híresek hatalmas sombreroikról, tequilájukról és csípős ételeikről. Ha bírod a forróságot, imádni fogod a következő mexikói recepteket:

Kukoricaleves:

 Hozzávalók:

50 dkg csemegekukorica (konzerv)

6 dl zöldség alaplé (zöldséges leveskockából is jó)

1 dl tejszín (vagy 3-4 evőkanál joghurt)

¼ citrom leve

½ teáskanál szárított gyömbérpor

2-4 teáskanál édes chili-szósz (vagy nagyon apróra vágott chili)

 

 

Elkészítés:

A kukoricát egy lábasba tesszük, és a forró alaplével felöntjük. Meggyújtjuk alatta a gázt és 12-15 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. Ezután beleöntjük a tejszínt (vagy joghurtot), a gyömbérport, a citrom levét és a chilit. Jól elkeverjük, leturmixoljuk. Ha szükséges, utánsózzuk. És már tálalhatjuk is. Díszítésnek használunk borsot és újhagymát.

 

Sonkával és gombával töltött tortilla:

 Hozzávalók:

3 tojás

8 dl tej

30 dkg kukoricaliszt

20 dkg pirított gomba

20 dkg kockára vágott sonka

besamel

fűszerek ízlés szerint: chili, bors

sajt

 

 

Elkészítés:

A tojást, a tejet és a kukoricalisztet pici sóval összekeverjük és palacsintasütőbe 3-4 milliméter vastag lapokat sütünk. Ez lesz a tortilla.

 

A töltelékhez a sonkát és a gombát besamell mártással összemelegítjük, fűszerezzük. A lepényeket félbehajtjuk és beletesszük a tölteléket, a tetejét vékonyan megkenjük mártással. Megszórjuk sajttal és sütőben aranybarnára sütjük.

 

Diós édesség:

Hozzávalók:

2 csésze dióbél
4 tojás
8 dg margarin
2 csésze cukor
4 evőkanál porcukor
1/2 evőkanál vaníliás cukor
1/2 csésze tej

 

Elkészítés:

A frissen darált dióbelet 2 csésze cukorral, valamint a 4 tojás sárgájával és a margarinnal összekeverjük. A keveréket 1/2 csésze tejjel közepes lángon melegítsük meg, és ha meleg, öntsük egy kivajazott tűzálló tálba/jénaiba. Szórjuk rá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a tetejére kenjük a felvert tojáshabot. Süssük meg, de csak annyira, hogy ne legyen túl sötét színű. A tetejét feles dióbéllel díszítsük. A sütés alatt az édesség alja nem sül át. Meleg desszertként fogyasszuk.

 

 

 

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      A Halakra romantikus találkozás vár a napokban. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
      Egészség
      Nem kell azonnal a kávéhoz nyúlnod a szakértők szerint, sőt, azt inkább később kellene elfogyasztani. Íme, néhány tipp, hogy zökkenőmentes legyen a reggeli ébredés.
      Lifestyle
      A híradó általában ki tudja akasztani az embert, de az RTL, valamint a TV2 tudósításai is őrült nagy nézettséget generálnak.
      Utazás
      Meghan Markle nemcsak karizmatikus közéleti személyiség, hanem elkötelezett édesanya is, aki a sűrű teendői mellett is fontosnak tartja, hogy közel maradjon a családjához.
      Lifestyle
      Németországban, valamint Angliában is panaszkodnak a magyarok, hogy nem található meg a boltokban az egyik kedvenc péksüteményük. Pedig ez nálunk sok helyen a reggeli elengedhetetlen kelléke.
      Sztárok
      Katalint végtelenül dühíti férje viselkedése a Harry-üggyel kapcsolatban, és állítólag már meg is fogalmazott egy bizonyos elvárást a hercegné trónörökös felé, ám az egyelőre kérdés, hogy ennek...