Mexikó a konyhánkban - egyszerűen

A mexikóiak méltán híresek hatalmas sombreroikról, tequilájukról és csípős ételeikről. Ha bírod a forróságot, imádni fogod a következő mexikói recepteket:

A mexikóiak méltán híresek hatalmas sombreroikról, tequilájukról és csípős ételeikről. Ha bírod a forróságot, imádni fogod a következő mexikói recepteket:

Kukoricaleves:

 Hozzávalók:

50 dkg csemegekukorica (konzerv)

6 dl zöldség alaplé (zöldséges leveskockából is jó)

1 dl tejszín (vagy 3-4 evőkanál joghurt)

¼ citrom leve

½ teáskanál szárított gyömbérpor

2-4 teáskanál édes chili-szósz (vagy nagyon apróra vágott chili)

 

 

Elkészítés:

A kukoricát egy lábasba tesszük, és a forró alaplével felöntjük. Meggyújtjuk alatta a gázt és 12-15 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. Ezután beleöntjük a tejszínt (vagy joghurtot), a gyömbérport, a citrom levét és a chilit. Jól elkeverjük, leturmixoljuk. Ha szükséges, utánsózzuk. És már tálalhatjuk is. Díszítésnek használunk borsot és újhagymát.

 

Sonkával és gombával töltött tortilla:

 Hozzávalók:

3 tojás

8 dl tej

30 dkg kukoricaliszt

20 dkg pirított gomba

20 dkg kockára vágott sonka

besamel

fűszerek ízlés szerint: chili, bors

sajt

 

 

Elkészítés:

A tojást, a tejet és a kukoricalisztet pici sóval összekeverjük és palacsintasütőbe 3-4 milliméter vastag lapokat sütünk. Ez lesz a tortilla.

 

A töltelékhez a sonkát és a gombát besamell mártással összemelegítjük, fűszerezzük. A lepényeket félbehajtjuk és beletesszük a tölteléket, a tetejét vékonyan megkenjük mártással. Megszórjuk sajttal és sütőben aranybarnára sütjük.

 

Diós édesség:

Hozzávalók:

2 csésze dióbél
4 tojás
8 dg margarin
2 csésze cukor
4 evőkanál porcukor
1/2 evőkanál vaníliás cukor
1/2 csésze tej

 

Elkészítés:

A frissen darált dióbelet 2 csésze cukorral, valamint a 4 tojás sárgájával és a margarinnal összekeverjük. A keveréket 1/2 csésze tejjel közepes lángon melegítsük meg, és ha meleg, öntsük egy kivajazott tűzálló tálba/jénaiba. Szórjuk rá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a tetejére kenjük a felvert tojáshabot. Süssük meg, de csak annyira, hogy ne legyen túl sötét színű. A tetejét feles dióbéllel díszítsük. A sütés alatt az édesség alja nem sül át. Meleg desszertként fogyasszuk.

 

 

 

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Sztárok
Ragyogó memória, és persze némi képzelőerő is kell ahhoz, hogy valaki egy másodperc alatt felismerje az Oscar-díjas világsztárt ezen a réges-régi fotón.
Lifestyle
Bár szeretnénk, ha kutyáink mindig boldogok lennének, fontos felismernünk, hogy a szeretet néha nemet mondást is jelent.
Lifestyle
Ha szeretnéd, hogy telefonod még évekig gyorsan és problémamentesen működjön, iktasd be ezt az egyszerű szokást a heti rutinodba. A technológia megköszöni, ha gondoskodsz róla!
Christmas
Karácsonykor nélkülözhetetlen a halászlé, no meg persze a rántott pontypatkó, ami az alábbi konyhai trükk alkalmazásával minden eddiginél ínycsiklandozóbban kerülhet tálalásra.
Egészség
Meg igazából nemcsak karácsony előtt, hanem semmikor sem szabad ezeket a tojásokat megvásárolni, mivel veszélyesek lehetnek.
Sztárok
A rajongók nem nyugodtak meg, és valahogy csak összehozták a Reszkessetek, betörők! harmadik részének a trailerét.