Ízek és élmények a Kézműves Magyar Ízek Vásárán
Március 8-án pénteken nyitotta meg kapuit az immáron ötödik alkalommal megrendezett Kézműves Magyar Ízek Vására a Millenárison, amely a jubileumi alkalomra teljesen megújult. A hihetetlen népszerűségnek örvendő gasztronómiai esemény egyik szenzációja a négyszáz éve kihalt, ámde újjáélesztett őstulok húsából készült kolbász és szalámi volt.
Az ötödik Kézműves Magyar Ízek Vására és Gasztropiac idén is számos érdekességet és ínycsiklandó ételkülönlegességet tartogatott a rendezvényre kilátogatók számára, akik a már megszokott közel 120 magyar termelő mellett friss hús, hal és zöldség standokkal kibővített árukínálatból válogathattak, illetve az úgynevezett "Gasztropontokban" akár az itt megtalálható alapanyagokból elkészített finomságokba is belekóstolhattak.
A tavasz a megújulás időszaka, éppen ezért a vásárt is megújították a szervezők: erre utal a Gasztropiac elnevezés. A rendezvény helyszínén kialakított Gasztropontokon a látogatók kedvenc élelmiszereiket kényelmesen, egy időben, egy helyen szerezhették be. A praktikusan sétáló-tálkákban szervírozott különlegességeket akár nézelődés közben is könnyedén elfogyaszthatták az érdeklődők.