A carbonara világszerte kedvelt étel, és az eredeti római recept mindössze öt egyszerű hozzávalót igényel - így ne kérdezzük meg, hogy van-e benne tejszín. A hamisíthatatlan olasz carbonara elkészítéséhez (még otthon is), mindössze tésztára - lehetőleg spagettire vagy rigatonira -, pecorino sajtra, tojásra, fekete borsra és guancialéra van szükség. A guanciale egy sertéspofából készült pácolt húskészítmény, amely zsírtartalmának köszönhetően segít emulgeálni a mártást. A carbonara krémes ízének eléréséhez nem kell mást tenni, mint követni a receptet - amely egyáltalán nem igényel tejszínt.
3. A tökéletes Carbonara recept
A carbonara világszerte kedvelt étel, és az eredeti római recept mindössze öt egyszerű hozzávalót igényel - így ne kérdezzük meg, hogy van-e benne tejszín. A hamisíthatatlan olasz carbonara elkészítéséhez (még otthon is), mindössze tésztára - lehetőleg spagettire vagy rigatonira -, pecorino sajtra, tojásra, fekete borsra és guancialéra van szükség. A guanciale egy sertéspofából készült pácolt húskészítmény, amely zsírtartalmának köszönhetően segít emulgeálni a mártást. A carbonara krémes ízének eléréséhez nem kell mást tenni, mint követni a receptet - amely egyáltalán nem igényel tejszínt.