Utazás

Exkluzív fogásokkal debütált két hazai étterem a 10. Gourmet Fesztiválon

A gasztronómia hazai ünnepe idén, két év kihagyás után, 10. alkalommal tért vissza, ezévben pedig a BDPST Group kiemelt gasztronómiai egységei is bemutatkoztak. A cégcsoport három kiállítója exkluzív fogásokkal és egyedülálló élményekkel várta a látogatókat a fesztivál teljes időtartama alatt, melyek közül az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme az esemény keretein belül debütál.

Exkluzív gasztronómiai élmények

A május 27-e és 29-e között zajló 10. Gourmet Fesztiválon a BDPST Group három gasztronómiai egysége, a BOTANIQ Turai Kastély Clarisse étterme, illetve BOTANIQ Bárja és az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme is jelen volt. A két étterem ínycsiklandó és egyedülálló ételpárosításokkal, a bár pedig különleges pezsgőkkel, borokkal és koktélokkal várta az exkluzív gasztronómiai élmények kedvelőit.

A BOTANIQ Turai Kastély hagyományait és a térség egyedi ízeit bemutatva a Clarisse étterem és Mészáros Ádám séf egy igazi turai különlegességekből álló menüsorral hozott el egy kis szeletet mind abból, amit az étterem falai között megtapasztalhatnak a vendégek. A helyi gazdálkodásokból származó alapanyagból készített ételek mellett a kastély kertjében termő körte is visszaköszönt mind a desszertben, mind a kastély italait felvonultató BOTANIQ Bár kínálatában, melyet Szabó Gergely bármenedzser prezentált a vendégeknek. A koktélok, csakúgy, mint az ételek, őrzik a kastély hagyományait, több közülük Schossberger Klára ’Clarisse' festményeiről lettek elnevezve. A bárban a koktélkülönlegességek mellett Langó Tamás sommelier vezette be a látogatókat a champagne-ok világába.

BDPST Group gourmet fesztivál

Az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme nem csak a Gourmet Fesztiválon vett részt először, de itt mutatkozott be a nagyközönség számára is, hiszen a teljesen megújult étterem júliustól várja vendégeit Tarcalon. Varjú Imre séf egy friss, de a helyi örökséget előtérbe helyező menüsorral és specialitásokkal készült az eseményre, melyben természetesen a névadó desszerttel is találkozhattak a résztvevők. Egy ilyen jeles esemény tökéletes alkalomként szolgált arra, hogy a frissen nyíló étterem megmutassa magát a gasztronómia szerelmesei számára és elhozzon egy kis szeletet a hagyományos vidéki ízekből – természetesen újra gondolt, friss köpenybe bújtatva.

Kattints a galériára és csodáld meg az éttermek Gourmet Fesztiválos menüit!

Bobajka Séf: Varjú Imre Menü: Előétel: Riolitos libamáj terrine tokaji borral Főétel: Szilvásváradi füstölt pisztráng slambuccal Desszert: Zempléni bobajka
Kattints a további képekért!

Ha idén nyáron te is megízlelnéd az olasz életérzést, akkor jó hír, hogy mostantól sokkal könnyebben utazhatsz be Olaszországba, mint eddig.

Leadfotó/Fotók: BDPST Group

Oldalak

Utazás
Egészség
Veszélyes vegyi anyagokat tartalmazhat néhány csokoládé ízű desszert, érdemes kétszer átgondolni, milyen termékeket is vásárolunk a boltban.
Utazás
Négy százalékkal többen töltötték magyarországi szállodákban a pünkösdi hosszú hétvégét, ami idén 280 ezer vendéget jelentett, a tavalyihoz képest pedig 6 százalékkal több, 530 ezer vendégéjszakára...