Utazás

Nagy téli előrejelzés: le fog esni az állad, ha megtudod, milyen időjárás vár ránk a következő hónapokban

Vajon kemény fagyokkal tarkított, didergős tél vár ránk, vagy olvadozni fogunk, akár vaj a serpenyőben? Cikkünkből rögtön kiderül!

2023 a hőmérsékleti szélsőségek éve

Egyvalami biztos: 2023-ban ismét az El Niño alakítja bolygónk időjárását. Az előrejelzések szerint az El Niño hatása az előttünk álló időszakban csak erősödni fog, így aztán szélsőséges hőmérsékleti viszonyokra kell számítanunk a jövőben is. A Severe Weather cikke hangsúlyozza: a Csendes-óceán trópusi részén jelentékeny meleg anomáliák figyelhetők meg, melyek keletről nyugat felé terjednek. Az ECMWF 2023/24-es téli óceáni előrejelzését alapul véve kijelenthető, hogy egy erős El Niño esemény befolyásolja az egész trópusi Csendes-óceán éghajlatát. Egy ilyen jelenség az egész Földön elég erős ahhoz, hogy világszerte mélyreható légköri reakciót válthat ki. Hatása a téli szezonban erősebb lesz az északi féltekén. De mi is következik ebből pontosan? Milyen tél várhat ránk? Lapozz: azonnal eláruljuk!

Az óceáni anomáliák befolyásolják a magaslégköri áramlatokat. Az El Niño esetében a téli szezon folyamán tartós alacsony nyomású terület alakul ki a Csendes-óceán északi részén. Ez északabbra tolja a magaslégköri áramlatokat, egyúttal az átlagostól melegebb hőmérsékletet eredményez az Egyesült Államok északi, valamint Kanada nyugati részén, ugyanakkor alacsony nyomást és viharokat hoz sok csapadékkal és hűvösebb időjárással az Egyesült Államok déli régiójába - írja az utazik.hu.
Kattints a további képekért!

Idén a szeptember gyakorlatilag "csatlakozott" a nyári hónapok sorába, de az október jelentős részében sem tört ránk a metsző, fogcsikorgató hideg. Mi vár ránk novemberben?

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Utazás
Lifestyle
Noha a hónap végéig várnunk kell a Halloweenre, nem árt, ha már most felidézzük az ünnep utánozhatatlan hangulatát!
Home&Design
Nem számít, hogy régi vagy új konyhánkat alakítanánk át, nincs szükség tágas terekre, hogy stílusos, de funkciókban gazdag konyhánk legyen.
Lifestyle
Bár a beltéri randi nem mindig az első számú választás, ha kreatívan állunk hozzá, rengeteg lehetőség van, hogy a közös otthoni időt is különlegessé tegyük. Ezek az ötletek nemcsak szórakoztatóak,...