Tatár Csilla inkább eszi, mint készíti a kürtöskalácsot - Így sirít és pirít a műsorvezető
Tatár Csilla, a Mokka műsorvezető-nője nagy hódolója az erdélyi finomságnak, ám közelebbi kapcsolatba csak a napokban a Kopaszi-gáton rendezett kürtős-pikniken került az ínyencség tésztájával.
Igazi kürtöskalács-fan
Csilla megtanulta a titkos receptet, elsajátította a tésztagyúrás, a kelesztés és a sirítés fortélyait is. A túl sok színben pompázó kalácsot ugyan messziről elkerülte, de a fahéjas finomságba jóízűen harapott bele.
„Annak ellenére, hogy én a cukrot tudatosan kerülöm, otthon a konyhában egyáltalán nem használok, csak nyírfacukorral dolgozom, nagy fogyasztója vagyok a kürtőskalácsnak. Ez az életmód nem kötelez arra, hogy teljesen száműzzem a cukorfogyasztást, ha bármilyen rendezvény, fesztivál van, vagy épp a strandon pihenek, biztos, hogy nem tudok ellenállni egy finom kürtőskalácsnak” – mesélte a népszerű műsorvezető a sütőrudak mögül.
„Tésztakészítésben, dagasztásban bevallom, nem vagyok túl erős. Egyszer kitaláltam, hogy készítek egy klassz élesztős tésztát, de elszámoltam az élesztő mennyiségét, így egy alapanyag tízszeres mennyiségben került a tésztába. Nos, nem lett túl sikeres a végeredmény” – nevetett Csilla.