Zserbó - Recept

Nyakunkon a sok ünnep és neked nincs ötleted, hogy milyen finomságot készíts a családnak? Akkor ezt a hihetetlenül finom zserbó receptet neked ajánljuk.
Hozzávalók
Tészta
- 35 dkg liszt
- 1 egész tojás
- 5 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő
- csipetnyi sütőpor
- só
Töltelék
- 12 dkg darált dió
- 12 dkg cukor
- 20 dkg lekvár
Bevonat
- 10 dkg cukor
- 3dkg kakaópor
- 3 dkg vaj
Elkészítés
Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet, a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást a sót, a csipetnyi sütőport és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35x25 cm nagyságú sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen az egészen a sütőlap széléig, mert a kelésnél és sütésnél terjeszkedik. Az alsó lapot lekvárral megkenjük és meghintjük a darált dió és a porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele. A tésztát rendes hőmérsékletnél kelesztjük egy óráig.
Tetejét megszurkáljuk és lassan sütjük, míg a teteje egyenletes világos pirosra sül. A megsült tésztát, ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk. Ha kihűlt, kis kockákra vagy hosszúkás szeletekre vágjuk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: citromhab.blogspot.com
Oldalak
