Kókuszos sütemény - Recept
Egy igazán isteni sütemény, amelyet akár az ünnepekre is érdemes elkészítenünk. Kicsit időigényesebb a megsütése, de mindenképpen érdemes belevágnunk az elkészítésébe.
Hozzávalók
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál kakópor
- ½ csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 15 dkg margarin
A töltelékhez:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 6 tojássárgája
- 3 ek liszt
- 3 dl tej
- 4 cs. vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- csoki reszelék
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta. Ezután a tésztát ketté választjuk és kinyújtjuk, majd egy margarinnal kikent tepsibe terítjük a kinyújtott tésztát. Utána állítsuk össze a tölteléket, ehhez a tojásfehérjéket verjük habbá, közben pedig adjuk hozzá a porcukrot és a kókuszreszeléket is. Az elkészült krémet kenjük a tészta tetejére és fedjük be az egészet a tésztánk másik felével. Előmelegített sütőben süssük meg az egészet. Amíg sül a tészta csináljuk meg hozzá a krémet. A 6 tojássárgáját keverjük össze a tejjel, a vaníliás cukorral és a liszttel, majd főzzünk sűrű állagú krémet az egészből. A margarint a porcukorral habosra keverjük, ezután pedig hozzáadjuk a kihűlt krémhez és alaposan elkeverjük benne. Az elkészült krémet tegyük a megsült és kihűtött tésztára tetejére,befejezésként pedig szórhatunk a tetejére kakaóport vagy csokireszeléket is.