Karfiolleves - Recept
Egy hideg téli napon mi is lenne jobb egy tál forró karfiollevesnél. Amellett, hogy finom és könnyű elkészíteni, még nagyon egészséges is.
Hozzávalók
- 1 kg karfiol
- 2 ek olaj
- 3 dkg zsír
- 3 dkg liszt
- 1 dl só
- petrezselyem
- só
Elkészítés
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedve alaposan megmossuk. Ezután sós vízben puhára főzzük. Mialatt a karfiol fő, elkészítjük a rántást. Forrósítsuk meg az olajt, majd adjuk hozzá a lisztet. Kevergetéssel világos színűre pirítjuk. Ha megfőtt a karfiol, akkor a világos rántással engedjük fel a karfiol levét, majd ízesítsük petrezselyemmel. Körülbelül még 10 percig főzzük, amíg a karfiol teljesen puha nem lesz.
Ha szereted a karfiolt, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!