Zsemlegombóc juhtúróval - Recept

Minden levest még finomabbá és különlegesebbé tesz ez az isteni levesbetét, a juhtúrós zsemlegombóc.
Hozzávalók
- 400 g juhtúró
- 4 tojás
- 4 száraz zsemle
- 1/2 szerecsendió
Elkészítés
Daráljuk le a száraz zsemléket, dolgozzuk össze az összetört juhtúróval, a tojással, és a frissen reszelt szerecsendióval. Ebből egy viszonylag lágy a masszát kapunk, azonban 20 perc pihenés után a zsemle megszívja magát. Ekkor formáljunk belőle kb. dió nagyságú gombócokat, tegyük a levesbe, és forrástól számítva kb. 5-7 perc alatt főzzük készre.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!
Fotó: greenvegadine.wordpress.com
Oldalak
