Zöldségrétes - Kiadós és egészséges

Többnyire édes sütemény készítéséhez használjuk a rétestésztát, pedig sós ételekhez is remek lehet. Egy kiadós zöldséges töltelékkel egészséges és laktató ebédet vagy vacsorát varázsolhatunk belőle.
Hozzávalók
- 1 csomag 4 darabos réteslap
- 2 tojás
- 7 dkg liszt
- 10 dkg trappista sajt
- 15 dkg gomba
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 karalábé
- 1 szál póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- borsikafű
- só
- bors
- olaj
Elkészítés
A megtisztított póréhagymát vékonyan felkarikázzuk és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. A megtisztított répát, karalábét kisebb kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Összekeverjük a zöldségeket, meghintjük liszttel, hozzáteszünk 1 tojást, a kockákra vágott sajtot, a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselymet, majd sóval, borssal, borsikafűvel ízesítjük. A zöldséges masszát fél óráig állni hagyjuk. Közben a réteslapokat szétszedjük, nedves konyharuhára fektetjük. Olajjal megkenjük, kettőt-kettőt egymásra helyezünk. Középre hosszában felhalmozzuk rá a tölteléket, majd feltekerjük a tésztát. A maradék egy tojást felverjük, megkenjük vele az összetekert tészta tetejét, majd betesszük a rétest a sütőbe és aranybarnára sütjük.
Tormát, tormamártást kínálhatunk hozzá.
Kóstold meg a klasszikus túrós rétest is!
Oldalak
