Zöldséges zabpehelyfasírt: Egy pénztárcabarát, ropogós falat, ha unod a megszokottat
Tökéletes, egészséges és húsmentes fogás villámgyorsan – ezt még a férfiak és a gyerekek is imádni fogják!
Zöldséges zabpehelyfasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg vegyes friss zöldség (borsó, zöldbab, sárgarépa, karalábé stb.)
- 10 dkg sonka vagy felvágott (elhagyható)
- 10-15 dkg rizsliszt
- 4 db tojás
- 2 ek gluténmentes zabpehely
- 2 dl rizstej
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
A zöldségeket kevés sós vízben pároljuk puhára, közben pedig a tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéket verjük fel kemény habbá. A sárgájákat elegyítsük el a tejjel, adjuk hozzá a lisztet, az apróra vágott sonkát, a zöldségeket és a zabpelyhet, majd ízesítsük sóval és borssal. Óvatosan keverjük hozzá a habot is. A masszából evőkanál segítségével szaggassunk kis fasírtokat a forró zsiradékba, és süssük aranybarnára. Tálalhatjuk salátával vagy rizzsel, de a főzelékek kiváló feltétje is lehet.