Zöldséges lasagne - Recept
A legkedveltebb olasz ételek egyike a lasagne. Rengeteg féle elkészítési módja ismert. Mi most egy különleges, könnyű receptet választottunk.
Hozzávalók
- 1 csomag friss lasagne lap
- 4 ek olaj
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 dkg vegyes zöldség
- 5 dl friss paradicsomlé
- só, őrölt bors
- oregánó
- bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
- 1-2 kk cukor
- 3 dl besamelmártás
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés
Első lépésként olajon fonnyasszuk meg a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, szórjuk bele a lereszelt vagy felaprított vegyes zöldségeket és pirítsuk meg. Ha elfőtt a saját levét, öntsük rá a paradicsomlevet. Ezután egy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal és fektessünk bele egy réteg lasagne tésztalapot, erre kenjünk a zöldséges raguból körülbelül egy ujjnyi réteget, öntsünk rá egy keveset a besamelmártásból, majd szórjuk meg sajttal. Folytassuk a rétegezést még egyszer, végül fejezzük be a tésztalapokkal, simítsuk el rajta a maradék besamelmártást és szórjuk meg a megmaradt sajttal. Végezetül 180 fokon 20-25 percig addig süssük, amíg a sajt meg nem pirul.
Ha szereted a lasagnét, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!