Zöldséges csirkeleves
A hideg őszi napokon igazán jól eshet egy tányér forró leves, nem beszélve arról, hogy a benne lévő zöldségek nagyon egészségesek!
Hozzávalók 4 személy részére:
48 dkg (4 db csirke) felsőcomb, csont és bőr nélkül
1,5 liter víz a főzéshez
1 db Knorr Tyúk Házias Levesalap
15 dkg (kb. 1 fej) kelkáposzta
20 dkg gyorsfagyasztott brokkoli rózsa
8 dkg (1 kisebb gumó) zeller
15 dkg (1 nagyobb szál) sárgarépa
15 dkg (2 közepes szál) fehérrépa
10 dkg (1 nagyobb fej) vöröshagyma
2 dkg (2 gerezd) fokhagyma
5 szem egész bors
1,5 dkg só
Elkészítés:
A csirkecombokat meleg vízben feltesszük főni, majd, miután felforrt a víz és a csirke húsa kifehéredett, leöntjük a vizet és 1,5 liter friss, tiszta, hideg vízben, alacsony lángon feltesszük főni. Miután felforrt, fűszerezzük egész borssal, majd lassú tűzön még 10 percig főzzük.
Az idő leteltével beletesszük a tisztított, egészben hagyott vöröshagymát, zellert és fokhagyma gerezdeket, valamint a cikkekre vágott kelkáposztát és a nagyobb darabokra vágott sárgarépát és fehérrépát. Lassú, egyenletes főzéssel addig főzzük, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak. A főzés legvégén adjuk hozzá a brokkoli rózsákat és a Knorr Tyúk Házias Levesalapot, így a levesnek teltebb íze lesz, annak ellenére is, hogy csak csirke felső combot főztünk bele. Tálalás előtt szűrjük le a levest. Az egyenletes nagyságúra darabolt húsokra és zöldségekre merjük rá a forró lét.