Zöldborsópüré-leves

Az egyszerű zöldborsóleves helyett próbáljunk ki valami újat, és lepjük meg vele szeretteinket. Tuti sikert aratunk vele!
Hozzávalók
- 50 dkg zöldborsó
- 1 közepes sárgarépa
- 3 dl húsleves
- 1 dl tej
- 3 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- só
- kakukkfű
Elkészítés
A húslevesben puhára főzzük a zöldborsót a megtisztított, karikára vágott sárgarépával együtt. Szükség szerint sózzuk, majd a levével együtt összeturmixoljuk. Visszaöntjük a lábosba, hozzáadjuk a tejjel elkevert tojássárgáját, és a kakukkfűvel ízesítjük. Kis lángon, állandó keverés mellett besűrítjük. Levesescsészékben tálaljuk rántott borsó, vagy pirított zsemlekocka betéttel.
Ezt is ajánljuk: Gombás-zöldborsós quiche - Katt ide!
Oldalak
