Vörösboros nyúlpörkölt - Omlós falatok húsvétra

A húsvéti nyuszi idén is meglátogathatja az éhes szájakat, főleg ha vörösbor társaságában teszi mindezt, akkor okoz feledhetetlen élményt!
Hozzávalók
- 1 kg nyúlhús
- 3 sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 3 dl vörösbor
- 2 evőkanál paradicsomkrém
- 1 evőkanál vaj
- só, bors, kakukkfű
Elkészítés
A nyulat alaposan mossuk le, daraboljuk föl, majd csepegtessük le. Egy tálban hevítsük fel a vajat, majd a nyúlhús mindkét oldalára 3-4 perc alatt süssünk kérget. Vegyük ki egy tányérra a húsokat, majd az abból kisült szafttal dolgozzunk. Az apróra vágott vöröshagymát dinszteljük meg, adjuk hozzá a gomba-, valamint a répakarikákat. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint kakukkfűvel ízesítsük. Keverjük el benne a paradicsomkrémet, majd tegyük vissza a húst. Öntsük föl a vörösborral, majd 2-3 óra alatt, alacsony lángon főzzük puhára a nyulat.