Virágos édesség - Rózsafagyi recept
Talán első hallásra furcsa lehet: virágszirmokat tálalni a megszokott ételek mellé vagy helyett, pedig a virág nem csak nagyon dekoratívan mutat az asztalon, de finom is. A virágos finomságoknak ezen felül még hagyománya is van: az ókori római konyha sem vetette meg ezeket a szépségeket.
Hozzávalók
- 3 dl tejszín
- 2 dl tej
- 3 tojás sárgája
- 15 dkg cukor
- 1 dl rózsaszörp vagy rózsalekvár
- 0,5 dl rózsavíz
Elkészítés
A tejet, a rózsaszörpöt és a rózsavizet felforraljuk. Közben a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd a tejszínnel felhígítjuk a tojásos keveréket és hozzáadjuk a rózsás tejhez. Lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. Tehetünk bele megmosott szirmokat is. Hűtés után fagylaltgéppel készítjük el tökéletesre. Díszítésnek használhatunk illatos rózsaszirmokat.
Ezt is ajánljuk: Őszibarackos-málnás parfé - Katt ide!