Egy filléres fogás, ha nincs sok időd főzni: Fokhagymás-petrezselymes csirkés tészta
Laktató, kiadó és olcsó tésztás étel a sietősebb napokra.
Fokhagymás-petrezselymes csirkés tészta
Hozzávalók:
- 500 g tészta (orsó- vagy kagylótészta)
- 500 g csirkemell
- 400 g kelkáposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 cs petrezselyem
- 1 cs zellerzöld
- 1 ek liszt
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
A tésztát olajos, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A hagymát olajon megpirítjuk, rádobjuk a felkockázott csirkemellet, kevés vízzel felforraljuk, és sóval, borssal, valamint összezúzott fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt puhára pároljuk, ha pedig már majdnem kész. ráöntjük a lereszelt kelkáposztát, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és zellerzöldet, végül kevés liszttel sűrítjük, és az egészet elkeverjük a leszűrt tésztával. Forrón, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.