Csak répa van a spájzban? Sebaj, készíts belőle villámgyors krémlevest!

A legjobb választás, ha nincs sok időd főzőcskézni.
Tejszínes répakrémleves
Hozzávalók:
- 5 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 l húsleves
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- pirított kenyérkockák
- reszelt sajt
Képünk illusztráció
Elkészítés:
Az apróra kockázott hagymát olajon megdinszteljük, majd enyhén megpároljuk rajta a megtisztított, felkarikázott zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel, amibe beledobunk egy leveskockát – maradék húslevessel is készíthetjük. Ha megpuhulnak a zöldségek, összeturmixoljuk a tejszínnel, majd néhány perc alatt összefőzzük. Reszelt sajttal és pirított kenyérkockákkal tálaljuk, a tetejét megszórhatjuk petrezselyemzölddel is.
További isteni krémlevesekért lapozz a következő oldalra!
Fotó és leadfotó: 123rf.com
Oldalak
This is a modal window.