Ismered a villámgyors málnalekvár receptjét? Most megmutatjuk
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/malnalekvar_123rf_980x480.jpg?itok=0O6moqyT)
Még tartósítószer sincs benne!
Málnalekvár
Hozzávalók:
- 1,5 kg málna
- 30-50 dkg cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A málnát alaposan megmossuk, majd egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni. Ha szeretnénk, össze is törhetjük, de a gyümölcs a hő hatására egyébként is hamar szétesik. A cukorral együtt alacsony lángon főzni kezdjük, forrástól számítva – állandó kevergetés mellett – még kb. 5-10 percig főzzük. Tűzforrón az alaposan kifertőtlenített üvegekbe kanalazzuk, erősen lezárjuk a tetejét, majd a feje tetejére állítva, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Felbontás után hűtőben tároljuk.