Ismered a villámgyors málnalekvár receptjét? Most megmutatjuk

Még tartósítószer sincs benne!
Málnalekvár
Hozzávalók:
- 1,5 kg málna
- 30-50 dkg cukor ízlés szerint
Képünk illusztráció
Elkészítés:
A málnát alaposan megmossuk, majd egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni. Ha szeretnénk, össze is törhetjük, de a gyümölcs a hő hatására egyébként is hamar szétesik. A cukorral együtt alacsony lángon főzni kezdjük, forrástól számítva – állandó kevergetés mellett – még kb. 5-10 percig főzzük. Tűzforrón az alaposan kifertőtlenített üvegekbe kanalazzuk, erősen lezárjuk a tetejét, majd a feje tetejére állítva, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Felbontás után hűtőben tároljuk.
Fotók: 123rf.com
Lekváros finomságok receptjeiért lapozz a következő oldalra!
Oldalak
