Villámgyors mártogatós, ami pirítósra is tökéletes – Fűszeres babkrém

Egy isteni krém fillérekből.
Fűszeres babkrém
Hozzávalók:
- 1 konzerv fehérbab
- fél citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek szezámkrém
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 tk őrölt római kömény
- só, bors
Elkészítés:
A babot leszűrjük és a lereszelt fokhagymagerezdekkel együtt egy robotgépbe tesszük, majd hozzáadjuk a fél citrom kifacsart levét, a szezámkrémet, az olívaolajat és a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és simára mixeljük. Ha úgy találjuk, hogy a keverék állaga nem elég krémes, adjunk hozzá még szezámkrémet. Hasábokra vágott zöldségekkel vagy pirítóssal tálaljuk.