Pestós tészta vegán parmezánnal - Mennyei és gyors étel, nemcsak vegánoknak
A leggyorsabb ebéd, amit valaha főztél.
Pestós tészta vegán parmezánnal
Hozzávalók:
- 40 g friss bazsalikom
- 40 g friss rukkola
- fél citrom leve
- 80 ml olívaolaj
- 120 ml víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 125 g mandulaliszt
- 450 g vegán spagetti
- 80 ml tésztavíz
- 1 csésze natúr kesudió
- 3 ek sörélesztő pehely
- só, bors
Elkészítés:
A bazsalikomot, a rukkolát, a citromlevet, a vizet és az olívaolajat egy aprítógépbe tesszük, és 5-10 másodpercig aprítjuk. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a borsot és a mandulalisztet, majd addig turmixoljuk, amíg egységes, krémes masszát nem kapunk. Sós vízben, a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük a spagettit – ha kész, leszűrjük, majd a pestót összekeverjük a tésztával, és annyi tésztavizet adunk hozzá, amíg a szósz el nem éri a kívánt állagot. A vegán parmezánhoz a kesudiót a sörélesztőpehellyel és egy mokkás kanál sóval aprítógépben összemixeljük, majd a finom port a még forró tésztára szórjuk - ezután tálalhatjuk az ételt.