Egy fogás, ami sosem megy ki a divatból: Bakonyi sertésszelet, az örök családi kedvenc

Gombás, tejszínes és nagyon különleges.

Bakonyi sertésszelet

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek olaj
  • liszt
  • fűszerpaprika
  • só, bors

Elkészítés:

A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk benne a lisztes karaj mindkét oldalát, közben pedig felaprítjuk a hagymát, a gombát pedig megpucoljuk, és nagyobb darabokra felszeleteljük. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a hagymát és a gombát is, és meghintjük az egészet a fűszerpaprikával, aztán felöntjük a tejszínnel, amit addig forralunk, amíg az be nem sűrűsödik. Közben a húst visszatesszük a tejszínes-zöldséges raguba, ha pedig szükséges, utólag még fűszerezzük az egészet.

További két sertéshúsból készült ételért lapozz!

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Sztárok
Fashion&Beauty
A haj porozitásának három különböző típusa létezik, amelyek mindegyikét a hajszál kutikularétegének állapota határozza meg.
Lifestyle
A Mérleggel ma rettentően ellenséges lehet egy barátja vagy kollégája. Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Vízöntő a hétvégén megismer valakit, aki miatt válaszút elé kerül. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Utazás
A kalandok és az utazás nem csak a fiataloknak valóak. Nem is gondolnánk, milyen sok pozitív hatása van az egészségünkre nézve, ha idősebb korban is nekivágunk egy utazásnak.
Lifestyle
Folyamatos fenyegetéseknek vagyunk kitéve az interneten, és nagyon oda kell figyelnünk, hogy ne tudják ellopni az adatainkat.