Egy fogás, ami sosem megy ki a divatból: Bakonyi sertésszelet, az örök családi kedvenc
Gombás, tejszínes és nagyon különleges.
Bakonyi sertésszelet
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 25 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 3 ek olaj
- liszt
- fűszerpaprika
- só, bors
Elkészítés:
A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk benne a lisztes karaj mindkét oldalát, közben pedig felaprítjuk a hagymát, a gombát pedig megpucoljuk, és nagyobb darabokra felszeleteljük. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a hagymát és a gombát is, és meghintjük az egészet a fűszerpaprikával, aztán felöntjük a tejszínnel, amit addig forralunk, amíg az be nem sűrűsödik. Közben a húst visszatesszük a tejszínes-zöldséges raguba, ha pedig szükséges, utólag még fűszerezzük az egészet.