Vaníliás puding - Egyszerűen isteni
Rengeteg háztartásban inkább zacskós, por alapú pudingot vesznek, ahelyett, hogy házilag elkészítenék. Pedig körülbelül ugyanannyi időt és energiát vesz igénybe az eredeti, vaníliás puding elkészítése is.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 500 ml tej
- 2 db vaníliarúd
- 5 db tojássárgája
- 120 g kristálycukor
- 80 g búzaliszt
- Só
Elkészítés:
A tejet, a fehér rumot, a cukrot, a sót, a vanília rudat, és annak kikapart magjait összeforraljuk. A tejes részből, melyet összekevertünk a cukorral, és vaníliarúddal, keveset kiveszünk, amíg még csak langyos. A lisztet, és a sárgáját ezzel a kevés tejjel összekeverjük - tejszín sűrűségűre. Ha felforrt a tej, a lisztes részt hozzácsurgatjuk folyamatos keverés mellett, és közepes hőfokon addig főzzük a pudingot, míg a lisztes íze el nem múlik, és be nem sűrűsödik. Folyamatosan, és gyorsan keverjük közben a pudingot! A kész pudingot hideg vízzel kiöblített, enyhén nedves formákba töltjük, hagyjuk hűtőben áthűlni, gyümölccsel díszítve kínáljuk. Ha a pudingok teljesen kihűltek, peremüket késsel elválasztjuk a formától, majd kiborítjuk őket egy tányérra, gyümölccsel díszítve tálaljuk.