Sütőtökös nokedli - Könnyed kényeztetés
Az ősz egyik legsokoldalúbban felhasználható, és legfinomabb zöldsége a sütőtök. Az unalmas sütőben megsütött tök alternatívájaként kínálunk most néhány finomságot!
Hozzávalók:
- 1 sütőtök
- ½ kg liszt
- 2 tojás
- Só
- Olaj
Elkészítés:
A sütőtök megpucolása, kimagozása, felkockázása a legidőigényesebb rész, de megéri a fáradozást. A felkockázott sütőtököt puhára főzzük, kicsit hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, turmix vagy krumplinyomó segítségével pépet készítünk a zöldségből. A püréhez hozzákeverjük a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót. Körülbelül nokedli állagú tésztát kell kapnunk, nem túl keményet, de nem is túl puhát. Ha elkészült a tészta, a nokedli szaggató segítségével forró vízbe szaggatjuk. A kész nokedlit apró kockákra vágott szalonnán is átfuttathatjuk, hogy egy kis füstös ízt kapjon. A sütőtök édeskés és a szalonna sós íze tökéletes kombinációt alkot. A nokedlit tejföllel, füstölt sajttal is tálalhatjuk.
Szerző: Duffek Judit