Vaníliás csiga fahéjjal és mazsolával - Recept

A péksüteményeket mindenki kedveli és milyen jó is, amikor a reggelt egy friss, finom édességgel nyitjuk. Ezzel a süteménnyel garantáltan jól indul majd a nap!
Hozzávalók
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 5 g élesztő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,2 dl tej
- 5 dkg cukor
- 2 db tojás
- 10 dkg margarin
A töltelékhez
- ízlés szerint mazsola
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére
- 4 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál fahéj
- egy kevés citromlé
Elkészítés
Langyos tejbe tegyünk egy kevés cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. Keverjük hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint, valamint egy pici sót. Dolgozzuk össze a tésztát, majd meleg helyen hagyjuk fél órát pihenni. Miután megkelt, téglalap alakúra és ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból krémet főzünk, beleöntjük a mazsolás és megkenjük vele a tésztát. Óvatosan feltekerjük és késsel kb. 1,5 cm-es csigákat szeletelünk. Margarinnal kikent és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat. Hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben megnőnek. 180 fokon, kb. 15 perc alatt megsülnek. Ha már kissé kihűltek, kenjük meg a tetejüket a porcukros-fahéjas citromlével.
Ezt is ajánljuk: Omlós vajkaramella
Fotó: honeybeevintage.com
Oldalak
