Hűsítő finomság a forró nyári napokra: Túrós-tejszínes citromtorta
Jéghidegen a legfinomabb!
Túrós-tejszínes citromtorta
Hozzávalók:
A piskótához:
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 2 db tojás
- 2 ek olaj
- 2 ek szénsavas ásványvíz
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom héja
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 2 dl tejszín
- porcukor
A tetejére:
- 1 cs színtelen zselatinpor
- 1 citrom leve
- citromkarikák
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd tortaformában megsütjük. A túrót 2-3 evőkanál porcukorral összedolgozzuk, majd a felvert tejszínt hozzákeverjük, a masszát pedig a már kihűlt tortaalapra kenjük. A tetejére citromkarikákat vágunk. Az elkészített tortazselét kiegészítjük a citrom levével, és bevonjuk vele a desszertet.