A grillszezon ezerarcú hozzávalója, az ajvár - Így tudod használni!

Itt van a nyár, a grillszezon. Ha grillszezon, akkor ajvár. Ez a különleges mediterrán eredetű paprika krém lassan elengedhetetlen része lesz a grillezésünknek.

A "vega kaviár"

Az ajvárt a vegetáriánusok kaviárjának is nevezik. Joggal, hiszen nemcsak hogy roppant gazdag ízélményt nyújt, hanem mert ezer arca van. A vegetáriánus ételektől, a magyar konyhán át, számtalanan helyre beilleszthető. Engedd szabadjára a fantáziád és olyan remek ízekkel lepheted meg magad és barátaidat, mint Marton Adrienn is.

Recept

Hozzávalók:

Batyu:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 25 dkg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db újhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db kicsi zeller
  • 2 ek szőlőmag olaj
  • 20 szál snidling
  • 1 db tojás (kenéshez)
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek csípős ajvár
  • 3 ek natúr ajvár
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors

Salsa:

  • 15 db koktélparadicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 1 ek csípős ajvár
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek olaj
  • 6 db bazsalikomlevél
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés

Batyu

1. Felhevítünk egy serpenyőt, az olajon felfuttatjuk a felkockázott vöröshagymát, hozzátesszük a darált húst, a sárgarépát és a zellert belereszeljük. 15 perc alatt lepirítjuk őket, sózzuk, borsozzuk.

2. Amikor kész, hozzáadjuk a szójaszószt, a felkarikázott újhagymát, a csípős, és a natúr ajvárt. Ezután hagyjuk kihűlni.

3. A leveles tésztát egyenlő négyzetekre vágjuk (10x10cm), a széleit megkenjük a felvert tojással.

4. A kihűlt húsos raguval megtöltjük, és a négy sarkánál fogva, batyut formázunk belőlük.

5. A kész batyukat is megkenjük a tojással, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200˙C-on 15 perc alatt készre sütjük.

6. Ha kihűlt, snidlinggel a batyu szárát körbe tekerjük.

Salsa

1. Olajon megfuttatjuk a felszeletelt lila hagymát, és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomot, és a sűrített paradicsomot.

2. Megszórjuk a cukorral, hozzáadjuk a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, és 1 percig főzzük.

3. Mikor levesszük a tűzről aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a csípős ajvárt, a bazsalikomot és összeturmixoljuk.

4. A kész batyuk mellé mártogatósnak kínáljuk.

Ha szeretnétek megnézni ennek a szuper receptnek az elkészítését, akkor Marton Adri Youtube csatornáján ide kattintva megtaláljátok!

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Mint kiderült, keresztnevünk és karmánk között szorosabb a kapcsolat, mint azt elsőre gondolnánk, legalábbis az ezotéria hívői szerint. Nos, neked milyen betűvel kezdődik a neved?
Fashion&Beauty
Kylie Minogue a hétvégén megkezdte 16. világ körüli turnéját, a „Tension Tour”-t, méghozzá igencsak stílusosan: olyan elképesztő kreációban lépett a színpadra, hogy mindenkinek leesett az álla.
Sztárok
Hetvenhat esztendős korában elhunyt Návai Anikó újságíró, műsorvezető, akit a külföldi sztárokkal készített interjúi tettek széles körben ismertté. Návai több mint két évtizeden keresztül volt tagja...
Lifestyle
Az Indonéziából származó gyümölcs olyan orrfacsaró szagot áraszt magából, hogy számos országban egyszerűen kitiltották a közterületekről.
Lifestyle
A bankok zöme általában összesítve, a hónap végén vonja le az SMS-ek díját, persze előfordul az is, hogy egyesével vonogatják le a számláról. A nagyobb SMS-forgalom természetesen több pénzlevonást...
Utazás
Február 18-án, kedden egész nap, 19-én, szerdán pedig délelőtt ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.