Tormamártás házilag recept - Jobb, mint a bolti
Idén végre ki szeretnéd próbálni a házi készítésű tormát, de eddig nem mertél nekilátni? Akkor most eljött a te időd!
Hozzávalók
- 2-4 db vastag nyers torma
- ecet - ízlés szerint (1-2 kanál)
- cukor - ízlés szerint (1 kanál)
- só, őrölt fehérbors
Elkészítés
Készítsünk kb. fél liter cukros, őrölt borsos, ecetes vizet. A tormákat pucoljuk meg, és reszeljük le. Ezután kb. 10 másodpercig áztassuk forró vízbe. Ezzel elvesszük a nagyon csípős ízt. Ezután öntsük le róla a vizet és kóstoljuk meg. Nem baj, ha még nagyon csípős, mert ha üvegbe tesszük és ráöntjük a cukros ecetes vizet, az még lágyít az ízén. Lezárva, hűtőben tárolva kb. fél nap és már fogyasztható is.
Ezt is ajánljuk: Tormás tojássaláta - Katt ide!