3+1 tipp a tökéletes krumplipüréért - Nem hittem volna, hogy ilyen egyszerű
A krumplipüré az egyik kedvenc köretem. Imádom, hogy krémes és könnyed, de egyben laktató is. Megmondom őszintén, régen nem szerettem készíteni, mert sokszor volt problémám az ízével vagy az állagával. Az évek alatt szerencsére kitapasztaltam, hogy mi a tökéletes püré titka, így elárulom azt a 3+1 trükköt, mellyel te is isteni krumplipürét készíthetsz majd.
#1 Sózd meg a vizet
Sokan azt hiszik, hogy felesleges azt a vizet ízesíteni, amiben a krumpli fő. Nos, ez tévedés. Bátran sózzuk meg a vizet, amibe majd a krumplikat dobjuk, hiszen a forró vízzel, sokkal jobban elkeveredik a só, és ezáltal a krumpli is jobban felveszi azt.
#2 Melegen add hozzá a vajat és a tejet
Sokan a pürésítésnél csak kikapják a tejet és vajat a hűtőből és hidegen öntik rá a krumplira. Nos, ez nem csak lehűti azt, de a dermedtsége miatt az alapanyagok sem tudnak egymással jól elkeveredni. A megoldás, hogy már a főzés elején előveszed őket, hogy szobahőmérsékletűek legyenek, mikor rájuk kerül a sor vagy mikróban megmelegíted őket a pürésítés előtt.