Tojásos-baconos pite - Amerikai pite másképp

Ez az étel nagyon laktató és tökéletes akkor, ha viszonylag gyorsan szeretnénk valami finomat.
Hozzávalók:
- 30 dkg kukoricaliszt
- fél csomag élesztő
- 1 deci tej
- kevés cukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- Töltelék:
- 4 közepes burgonya megfőzve (nálam maradék tepsis burgonya)
- 1 nagyobb tejföl
- egy csomag bacon (kockázott)
- 2 egész tojás+a tésztából maradt 2 tojás fehérje
Elkészítés:
Az élesztőt cukorral és a tejjel felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, az olvasztott vajat, sót, tojás sárgákat, majd a felfutott élesztőt. Összedolgozzuk, egy órát pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez megpirítjuk a kockázott bacont, hozzáadjuk a szeletelt főt burgonyát, ha kell ízesítjük, ezután következik a tejföl és a tojások, majd kivajazunk egy 28 centis piteformát. A tésztát kettéosztjuk. A nagyobbik fele kerül alulra (a kukoricalisztes verzió kevésbé nyújtható, ezért azt inkább belenyomkodjuk), majd jöhet a töltelék, arra pedig a kisebbik tészta kinyújtva. Ismét pihentetjük, ost fél órán át, majd közepes lángon készre sütjük. Ez kb 20 perc.
Oldalak
This is a modal window.