Recept

Csokoládétorta - Az örök kedvenc

Nem fogunk hazudni: nem kalóriaszegény és nem igazán egészséges. Viszont isteni finom! Néha megengedhetjük magunknak, nem?

Hozzávalók 12 szelethez
Tésztához:

  • 8 darab tojás
  • 150 gramm kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 100 gramm kekszmorzsa
  • 100 gramm darált mogyoró
  • 100 gramm reszelt étcsokoládé
  • 50 ml sherry
  • Vaj és liszt a formához

Krémhez:

  • 250 gramm baracklekvár
  • 150 gramm vaj
  • 100 gramm porcukor
  • 200 gramm étcsokoládé
  • 3 evőkanál rum

Díszítéshez:

  • 12 szem mogyoró
  • Reszelt citromhéj

Elkészítés
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük habosra 100 gramm kristály és vaníliás cukorral. A fehérjéket keverjük kemény habbá egy csipet sóval, majd szórjuk bele a maradék kristálycukrot. Óvatosan forgassuk össze a kétféle masszát. Végül adjuk hozzá a kekszmorzsát, a mogyorót és az étcsokoládét is.
A tésztát simítsuk kivajazott, kilisztezett 26 cm-es kapcsos tortaformába. Süssük 180 fokon kb. 40 percig, vagy tűzpróbáig, előmelegített sütőben. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd távolítsuk el a karimát, és folpackkal letakarva pihentessük a tésztát egy éjszakán át.
Másnap vízszintesen vágjuk fel 3 egyforma vastagságú lapra, és mindegyiket locsoljuk meg sherryvel. Kenjük a lekvárt az alsó és a középső lapra, majd tegyük egymásra a kettőt. Végül fedjük be a harmadik, üres lappal.
A puha feldarabolt vajat és porcukrot keverjük habosra. Olvasszuk meg a csokit, hagyjuk kicsit hűlni, majd kanalanként adjuk a vajas krémhez. Végül ízesítsük a rummal, és vonjuk be a tortát a csokikrémmel.
A mogyorókkal és citromhéjjal díszíthetjük, de erre a célra természetesen kedvünk szerint bármit felhasználhatunk.

Video Itt a nagy 2026-os szerelmi horoszkóp: érzelmi áttörések éve jön

Hozzávalók 12 szelethez
Tésztához:

  • 8 darab tojás
  • 150 gramm kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 100 gramm kekszmorzsa
  • 100 gramm darált mogyoró
  • 100 gramm reszelt étcsokoládé
  • 50 ml sherry
  • Vaj és liszt a formához

Krémhez:

  • 250 gramm baracklekvár
  • 150 gramm vaj
  • 100 gramm porcukor
  • 200 gramm étcsokoládé
  • 3 evőkanál rum

Díszítéshez:

  • 12 szem mogyoró
  • Reszelt citromhéj

Elkészítés
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük habosra 100 gramm kristály és vaníliás cukorral. A fehérjéket keverjük kemény habbá egy csipet sóval, majd szórjuk bele a maradék kristálycukrot. Óvatosan forgassuk össze a kétféle masszát. Végül adjuk hozzá a kekszmorzsát, a mogyorót és az étcsokoládét is.
A tésztát simítsuk kivajazott, kilisztezett 26 cm-es kapcsos tortaformába. Süssük 180 fokon kb. 40 percig, vagy tűzpróbáig, előmelegített sütőben. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd távolítsuk el a karimát, és folpackkal letakarva pihentessük a tésztát egy éjszakán át.
Másnap vízszintesen vágjuk fel 3 egyforma vastagságú lapra, és mindegyiket locsoljuk meg sherryvel. Kenjük a lekvárt az alsó és a középső lapra, majd tegyük egymásra a kettőt. Végül fedjük be a harmadik, üres lappal.
A puha feldarabolt vajat és porcukrot keverjük habosra. Olvasszuk meg a csokit, hagyjuk kicsit hűlni, majd kanalanként adjuk a vajas krémhez. Végül ízesítsük a rummal, és vonjuk be a tortát a csokikrémmel.
A mogyorókkal és citromhéjjal díszíthetjük, de erre a célra természetesen kedvünk szerint bármit felhasználhatunk.

Oldalak

Recept
Lifestyle
Sokan keresik azt az egyszerű esti rutint, ami különösebb erőfeszítés nélkül támogatja a fogyást. Létezik egy ital, amelyet egyre többen iktatnak be lefekvés előtt – nem véletlenül.
Lifestyle
A vízkő elleni harcban a legtöbben automatikusan az ecethez vagy a szódabikarbónához nyúlnak. Pedig létezik egy megoldás, amely sokkal hatékonyabb, kíméletesebb, és egyre több háztartásban váltja le...
Home&Design
Évről évre felbukkan egy karácsonyfadísz, amely szinte minden otthonban megjelenik, még akkor is, ha azt hisszük, teljesen egyedi a fánk. Világszerte rekordmennyiség fogy belőle, és sokan észre sem...
Fashion&Beauty
2026-ban az ajkak végre visszakapják főszerepüket. Az új év rúzstrendjei a lágy romantikától a merész drámáig ívelnek, miközben a textúrák, finishek és árnyalatok friss, modern karaktert adnak a...
Lifestyle
Ha a hideg téli esték beköszöntenek, nincs is jobb, mint egy gőzölgő, illatos ital, amely belülről melegít át. A klasszikus forralt boron túl azonban rengeteg izgalmas, ünnepi koktél létezik, amelyek...
Sztárok
Salma Hayek szépségéből sokat örökölt a lánya, a most 18 éves Valentina, akiről bizonyára sokat fogunk majd még hallani a jövőben.