Tofugolyók - Vegetáriánus ebéd
A tofu nemcsak akkor lehet tökéletes ebédalap, ha teljesen kizártuk életünkből a húst, érdemes a mindenevőknek is kísérletezni vele.
Hozzávalók
- 30 dkg tofu
- 10 dkg trappista sajt
- 1 tojás
- egy kis csokor petrezselyem
- 1 evőkanál szezámmag
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál koriander
- 1 teáskanál őrölt kakukkfű
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- só
- olaj a sütéshez
- kb. 10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
Egy tálban villával összetörjük a tofut. A petrezselymet megmossuk, letépkedjük a levelét és nagyon apróra vágjuk. Egy serpenyőpen zsiradék nélkül kicsit megpirítjuk a szezámmagot, majd durvára daráljuk. A fokhagymát összenyomkodjuk, a sajtot lereszeljük. Az petrezselymet, a darált szezámmagot, a fokhagymát és a sajtot a tofuhoz adjuk, belekeverjük a tojást, a mustárt, a koriandert, kakukkfüvet és a szerecsendiót, ízlés szerint sózzuk, majd jól összedolgozzuk. Vizes kézzel golyókat formázunk a masszából, megforgatjuk zsemlemorzsában és olajon kisütjük őket.
Héjában főtt krumplival vagy krumplipürével tálaljuk.
Kóstold meg a töltött cukkinit is!