Bécsi különlegesség - Sacher torta
A Sacher tortát szinte mindenki szereti, ami nem csoda, hiszen ínycsiklandó csokoládéból, kellemes baracklekvárból és puha piskótából áll. Lássuk, hogyan készíthető el otthon!
Hozzávalók
- 18 dkg étcsokoládé
- 16 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 16 dkg vaj
- 6 db tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- egy kevés baracklekvár
- 10 dkg tortabevonó
- 12 dkg porcukor
- 2 ek. víz
Elkészítés
A 18 deka étcsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, majd a 10 deka cukorral és 10 deka vajjal habosra keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáikat a vajas-cukros olvasztott csokoládéhoz keverjük. A fehérjéiket 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A két masszát óvatosan összekeverjük, de vigyázunk a habra, hogy ne törjön nagyon össze. A maradék vajjal kenjünk ki egy tortaformát, és öntsük bele a krémet, majd 175 fokon, nagyjából 50 perc alatt, süssük készre. Ha kész, hagyjuk picit kihűlni, majd vegyük ki a formából. Óvatosan vágjuk három részre, hogy közel azonos tortalapokat kapjunk. Kettőt kenjünk meg baracklekvárral, majd illesszük őket egymásra. Készítsük el a csokimázat: a 12 deka porcukrot szórjuk bele a 2 evőkanál vízbe, és melegítsük fel. Adjuk hozzá a 10 deka vízfürdőben felolvasztott tortabevonót és keverjük simára. Végül kenjük be vele a tortát, a tetején és az oldalán is.
Frissen szeletelve tálaljuk!