Toffifee házilag: jobb, mint az eredeti
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Az egyik kedvenc édességünk ez a karamellás-csokis finomság, amit előszeretettel kapkodunk le az üzletek polcairól. Ezzel a recepttel azonban otthon is tökéletes nasit tudunk készíteni, ami jobb lesz, mint az eredeti.
Hozzávalók
- 12,5 dkg cukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 1,3 dl tejszín
- 2 dkg vaj
- 3 dkg méz
- csipet só
- 20 dkg mogyoró nugát
- 30 szem törökmogyoró
- 8 dkg étcsokoládé
- bonbon szilikon forma
Elkészítés
1. A cukrot egy edényben felolvasztjuk, amikor kezd karamellizálódni, felöntjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a vajat, a mézet, a vaníliás cukrot és kevés sót, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett újramelegítjük, amíg szirupos, sűrű állagúvá válik, majd levesszük a tűzről.
2. A szilikon formába kevés karamellt teszünk - ez lesz az alja, a "kosár", amibe jön a töltelék (hamar megdermed a karamell, nem árt, ha gyorsak vagyunk). Minden kosárkába teszünk egy szem mogyorót. Fél órára hűtőbe tesszük, közben elkészítjük a tölteléket.
3. A nugátot gőz fölött megolvasztjuk és beletöltjük a bonbonokba. Visszatesszük 30 percre a hűtőbe, amíg a töltelék megdermed. A csokit is felolvasztjuk és mindegyik kosárka tetejére csepegtetünk belőle, újra mehet ezután a hűtőbe, amíg ez is megszilárdul. Ha kész, kifordítjuk a formából és fogyasztható.
Érdekel, hogyan készíthetsz házi Twix csokit és profiterolt? Akkor lapozz tovább és mutatjuk a recepteket!