Rántott karfiol spanyol módra: így még biztos nem készítetted
Ebből a rántott karfiol receptből egyetlen hozzávaló hiányzik, a kivonásával pedig finomabb végeredményt kaptunk, mint valaha. Próbáld ki Te is, mutatjuk, hogyan!
Hozzávalók
- 1 közepes fej karfiol
- olaj
- 3 tojás
- 1 és ⅓ csésze zsemlemorzsa
- 1 tk paprika
- só
Elkészítés
A karfiolt bontsuk rózsáira, majd 5 perc alatt pároljuk meg. Egyből dobjuk bele hideg vízbe, majd törölgessük meg. A tojást verjük fel egy kis sóval, a zsemlemorzsát pedig keverjük el a paprikával. A karfiolokat először a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe forgassuk bele. Forró olajban süssük ki. Papírtörlővel bélelt tányérba szedjük ki és tálaljuk.
Még több zöldség? A következő oldalon sajttal, paradicsommal és cukkinivel sült burgonya receptje vár, ezt se hagyd ki! És, ha már spanyol módra készítettük a karfiolt, mutatunk egy igazán mennyei fánkot is a bikavadítóktól, lapozz!