Thai csirkenyársak mogyorószósszal
Általánosságban elmondható, hogy szeretjük a kerti sütögetéseket. Most egy kicsit megspékeltük a feladatot a thai konyha ízeivel. Ha unod a szokásos grillezést, próbáld ki a thai csirkenyársakat ínycsiklandó mogyorószósszal!
Hozzávalók (24 db nyárshoz)
- 50 dkg lebőrözött csirkemellfilé
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál barnacukor
- 2 evőkanál halszósz
- 3 evőkanál mogyoróolaj
- 12 dkg, darabos földimogyoróvaj
- 2 dl sűrű konzerv kókusztej
- 1,5 evőkanál édes chili mártás
- 1 teáskanál őrölt citromfű
- olaj
Elkészítés
A csirkehúst szeleteljük fel vékony darabokra, majd csíkozzuk fel, és húzzuk rá az olajozott nyársakra. Vegyünk elő egy turmixot, öntsünk bele egy kis hidegvizet, majd turmixoljuk össze benne a fokhagymát, a vöröshagymát, a barnacukrot és a halszósz felét úgy, hogy sima masszát alkossanak. Öntsük ki egy tálba, és tegyük bele a nyársakat 3-4 órán keresztül pácolódni. Eközben a mogyoróolajat, a mogyoróvajat, a kókusztejet, a chili szószt, a citromfűt és a maradék halszószt egy kis serpenyőben főzzük addig, amíg krémes állaga nem lesz. A nyársakat faszénparázson vagy grillsütőn süssük pirosra, majd a szósszal együtt tálaljuk.
Megkedveltük a mogyorós ételeket? Próbáld ki a csípős mogyorós csirkét is!