Tésztás omlett joghurtos salátával
Reggelire mindig remek választás a tojás, viszont ha ezt még megspékeljük egy kis zöldséggel és joghurttal, gyakorlatilag egy kifogástalan fogást kapunk. Nem csak változatos, de rendkívül egészséges is.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 25 kg hosszúmetélt
- 2 szál újhagyma
- 2 dl tejföl
- fél dl tej
- 10 dkg reszelt sajt
- olaj
- 2 sárgarépa
- salátakeverék
- csíra
- 2,5 dl joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés
Forraljunk sós vizet, főzzük meg benne a tésztát, majd szűrjük le, és vágjuk kisebb darabokra. Közben az újhagymát tisztítsuk meg, és vágjuk karikákra. A tojásokat keverjük fel tejföllel, tejjel és reszelt sajttal, majd sóval és borssal ízesítsük. Adjuk hozzá a tésztát és a hagymát is, majd egy kis olajon süssük meg. Ez alatt hámozzuk meg a répát, mossuk meg, majd reszeljük le. A salátamixet öblítsük le, keverjük össze a répával és a csírával. A joghurtban keverjük el a zúzott fokhagymát, szórjuk meg sóval és borssal, majd öntsük rá a salátára és keverjük össze. Közben az omlettet fordítsuk meg, majd ha megpirult, vágjunk le belőle egy cikket, tegyük mellé a salátát, és már tálalhatjuk is.
Kóstold meg a finom spagettiomlettet is!