Vacsora 45 perc alatt – Ropogós, mégis omlós csirkecomb tepsis burgonyával
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2016/cikkek/burgonyaval_sult_csirkecombok_980x480_recipetineats.com_2016.jpg?itok=wJsMxEvz)
Egy pici trükk, és a csirkecomb kívül istenien ropogós lesz, belül viszont omlós, az alatta sült krumpli pedig szaftos és ízletes. A legjobb pedig, hogy a hús és a köret egyszerre készül, a lehető legkevesebb munkával!
Tepsis csirkecomb burgonyával
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 6-8 db burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek méz
- 2 ek olaj
- 1 tk mustár
- 1 tk őrölt pirospaprika
- só, bors
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, azután karikákra vágjuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a kiolajozott tepsibe rakjuk. A húst megtisztítjuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk, beledörzsöljük a pirospaprikát is, majd a combokat a krumplira fektetjük. A mézet, a mustárt, az összezúzott fokhagymát és az olajat összekeverjük, és a húsra öntjük: ettől a máztól lesz a csirke kívül ropogós, belül viszont omlós. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, 0,5 dl vizet öntünk a hús alá, majd alufóliával letakarjuk a tepsit és betoljuk a sütőbe, ahol körülbelül 40 perc alatt puhára sütjük a húst, aztán a fóliát levéve további 10-15 percig sütjük a combokat, amíg mindegyik teteje meg nem pirul.