Téli raguleves savanyú káposztával
Ha egy laktató ebédre vagy vacsorára vágyunk, akkor ne is keressünk tovább, hanem készítsük el ezt a mennyei ragulevest.
Hozzávalók
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirkezúza
- 20 dkg savanyú káposzta
- 3 babérlevél
- 2 közepes burgonya
- 20 dkg zöldbab
- 1 szál sárgarépa
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só, bors, pirospaprika, ételízesítő
Elkészítés
A hagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a csíkokra vágott zúzát. Borssal, pirospaprikával, ételízesítővel fűszerezzük. Öntsünk alá kevés vizet és szakaszosan főzzük, szinte teljesen puhára. Tegyük rá az apróra vágott savanyú káposztát, a babérlevelet és főzzük 15 percig. Utána adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a sárgarépát és a vágott zöldbabot. Pároljuk puhára és a tejfölös habarással forraljuk össze.
Próbáld ki az isteni palóclevest is!
Fotó: motherearthnews.com